SAMLINGENS VOGTER

SAMLINGENS VOGTER


Samlingens Vogter er en serie for de 10 - 14-årige om Kevin, der kommer i lære som shaman hos sin grandonkel, Kaj. Da Kaj dør, arver Kevin hans samling af magiske ting fra stammefolk i hele verden. Sammen med sin papsøster, Kaya, udforsker han sine nye evner og tager på rejser i den mystiske underverden, der er befolket af sære dyr og ånder.


Bog #1: Tyvefældens Forbandelse

Et forbandet skrin forsvinder fra samlingen. Snart efter rammes Kevins storesøster, Sophia, af en forbandelse, og Kevin og Kaya må ud på en livsfarlig rejse for at redde hendes sjæl ud af klørene på en frygtindgydende ånd.


195 sider, Gyldendal 2019


Bog #2: Kattene fra Egypten

En mystisk kat dukker op fra fortidens tåger og beder Kevin og Kaya om hjælp til at rette op på en gammel uretfærdighed. Som shamaner er det deres pligt at hjælpe, men da de indenfor kort tid mister både deres læremester og den magiske samling, ser det pludselig sort ud. Det bliver ikke bedre, da en afrikansk konsul forlanger at få udleveret et bronzehoved, der efter sigende indeholder en afdød konges ånd. For måske er bronzehovedet netop, hvad Kevin og Kaya skal bruge for at løse mysteriet om Kattene fra Egypten.


181 sider, Gyldendal 2020


Bog #3: Kraftdyret Kalder

Kevin er forelsket i en ny pige i klassen, men hun er ikke den, hun giver sig ud for at være, og snart står Kevin og Kaya i store problemer. Da samlingen bliver stjålet, må de rejse til Mindernes Hav for at finde en amulet fra fortiden. Rejsen er lang og farlig, og derfor må de først til underverdenen for at finde nye allierede. Hjælpen kommer, når man mindst venter det ... 


172 sider, Gyldendal 2020


Bog #4: De Stjålne Børn


Spødbørn er begyndt at forsvinde sporløst om natten. Politiet er på bar bund, men Kevin og Kaya opdager, at kidnapningerne har forbindelse til en særlig kniv i samlingen. For at undersøge sagen nærmere må de rejse ti Indonesien, hvor en fjende fra fortiden venter. Kun vulkanguden Merapi kan hjælpe dem, men først må Kevin og Kaya besejre usårlighedens alter.


180 sider, Gyldendal 2021


Bog #5: De Sidste Shamaner


Noget er galt i menneskenes verden. Stadig flere onde ånder dukker op ud af det blå, og Kevin og Kaya arbejder på overtid med at bekæmpe dem. Men også i underverdenen sker der sære ting. Kan det være et tegn på, at de gamle profetier om Jordens undergang er ved at gå i opfyldelse? Snart står Kevin og Kaya overfor den ultimative modstander i den endelig kamp for menneskets overlevelse.


211 sider, Gyldendal 2022


Forsidetegninger af Emil Landgreen